Mittwoch, 8. Juli 2015

Muzlu dilimler


Muzlu dilimler

Malzemeler 
6 adet muz
Pandispanya için:
6 yumurta (sarısı ve beyazı ayrı)
120 gr. şeker
120 gr. un
1 yemek kaşığı limon kabuğu rendesi

Krema için:
125 gr. tereyağ
150 gr. şeker
1 paket vanilyalı pudding (şekersiz ve 500 ml süt ile hazırlanacak)

Çikolata sosu için:
1 su bardağından 1 parmak eksik süt
160 gr. şeker
160 gr. çikolata
200 gr. tereyağ

Yapılışı 
Pandispanya
1. 6 yumurta sarısını ve 60 gr. şekeri limon kabuğu rendesi ile çırpın. Başka bir kapta yumurta beyazını 60 gr. şeker ile kar haline getirin.
2. Kar haline almış yumurtayı yumurta sarısın içine yavaşça kabarıklığını söndürmeden koyun. Unuda ilave edip bir el aleti yardımıyla karıştırın.
3. 30x40 cm boyunda bir borcama yağlı kağıt yerleştirip pandispanya karışımını üzerine düzenli bir şekilde sürün. 180 derece de 15 dakika kadar pişirin. 
Krema
1. Pakete göre kremayı 500 ml süt ile şekersiz pişirin. Soğumaya bıraktıktan sonra ara ara karıştırın. 
2. Tereyağı ve şekeri krema haline getirin.
3. Puddingi soğumaya yakın tereyağ ve şeker karışımı ile karıştırın.

Son hazırlıklar
Muzları dilimleyip pandispanyanın üzerine dizin. 
Soğuyan kremayı üzerine dökün ve son olarak çikolata sosunu hazırlayıp üzerini süsleyebilirsiniz. 

Üzerine güzelce kapatıp 1 gece buzdolabında bekletin. 

Afiyet olsun :)



Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen