Donnerstag, 16. April 2015

Muzlu Köstebek Pasta

Köstebek pastamız 😋
 

Malzemeler:
Keki için 

  • 4 adet yumurta 

  • 2 su bardağı toz şeker 

  • 1 su bardağı sıvıyağ 

  • 1 su bardağı süt 

  • 1 paket kabartma tozu 

  • 1 paket vanilya 

  • 4 yemek kaşığı kakao 

  • 3 su bardağı un

👉kekin içine dizmek için muz (içini kaplaması gerekiyor), dilerseniz başka meyve de kullanabilirsiniz
Kreması için 

  • 1 litre süt 

  • 2 yemek kaşığı margarin 

  • 1 su bardağı un 

  • 2 yemek kaşığı nişasta 

  • 1 su bardağı toz şeker 

  • 1 paket vanilya

Yapılışı:
1. Şekeri ve yumurtayı bir kapta kabarana kadar çırpıyoruz.
2. Sonra içine geri kalan malzemeleri de teker koyup çırpalım.
3. Karışımı pişireceğimiz kaba alalım ve önden 170 derece de ısıtılmış fırınımıza koyalım. Yaklaşık 50 dakika fırının kapağını açmadan pişecek kekimiz.
4. Geçelim kremaya. Vanilya hariç bütün malzemeleri bir tencere de pişiriyoruz. Muhallebi haline geldiyse olmuştur. Kremamızı ocaktan alıp vanilyayı da ekleyip ara ara karıştırarak soğumaya bırakalım.
5. Kek piştikten ve biraz soğumaya bıraktıktan sonra kekimizi oymaya başlayalım. Kenarda ne kadar az yer bırakırsanız o kadar fazla yaş pastaya benzeyecektir pastamız. Oyduktan sonra biraz dibine biraz krema koyup sonra muzları sonra tekrar geri kalan kremayı dökelim.
6. Oyduğunuz kek parçalarını robottan geçirip kırıntı haline getirin. Pastanın üzerini kaplayacak şekil de serpiştirelim.
Buzdolabında bir gün beklettikten sonra servis edebilirsiniz. :) 

Afiyet olsun 😊


Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen