Montag, 20. April 2015

Ağızda dağılan Poğaça



Ağızda dağılan Poğaça Tarifi


Malzemeler:


  • 250 gr. Tereyağı
  • 8 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 4 yumurta (2 sarısı üstü için)
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı toz maya
  • yarım su bardağı sıcak su
  • yaklaşık 6 su bardağı veya daha fazla un

 
Yapılışı:


  1. Teker teker ilk başta tereyağ olmak üzere un hariç bütün malzemelere karıştırın. 
  2. Unu yavaş yavaş ekleyip yoğurmaya başlayın, kendini salmayan bir hamur elde edene. 
  3. Hamurun üzerini kapatıp 45 dakika kadar dinlendirin.
     
  4. Hamura istediğiniz harçla doldurup istediğiniz şekli verip kapatın.
     
  5. Yumurta sarısına bir tutam tozşeker serpip karıştırdıktan sonra poğaçaların üzerine sürün.
     
  6. 200Cli ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin.


Afiyet olsun :)


Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen