Ağızda dağılan Poğaça Tarifi
Malzemeler:
- 250 gr. Tereyağı
- 8 yemek kaşığı sıvı yağ
- 4 yumurta (2 sarısı üstü için)
- 2 yemek kaşığı şeker
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı toz maya
- yarım su bardağı sıcak su
- yaklaşık 6 su bardağı veya daha fazla un
Yapılışı:
- Teker teker ilk başta tereyağ olmak üzere un hariç bütün malzemelere karıştırın.
- Unu yavaş yavaş ekleyip yoğurmaya başlayın, kendini salmayan bir hamur elde edene.
- Hamurun üzerini kapatıp 45 dakika
kadar dinlendirin.
- Hamura istediğiniz harçla doldurup istediğiniz şekli verip kapatın.
- Yumurta
sarısına bir tutam tozşeker serpip karıştırdıktan sonra poğaçaların
üzerine sürün.
- 200Cli ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin.
Afiyet olsun :)
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen